Intro til natur og udeliv: mad over bål
Den 1. december havde vi introdag til forløbet natur og udeliv.
Vi snakkede først om vores forventninger til faget og derefter skulle vi klippe fisk op og rense dem. Her nærstuderede vi regnbueørredens indvolde, såsom dens svømmeblære (som er en blære med luft) den hjælper fisken med at svømme oprejst i vandet. Under selektionen fik vi øje på fiskens hjerte, blindtarme, lever, galdeblære, gæller, nyrer, vi opdagede også at fisken ikke havde nogen tænder, derimod havde den en meget ru tunge. Fiskens skind var meget farvestålende i mørkefarve, samt var den reflekterende når der kom lys på den. Fiskens mørke farve på ryggen hjælper den med at kamuflerer sig for andre, samt den hvide farve kamuflerer fisken sig i havbunden. Fiskene skulle vi bruge til at lave mad over bål. Der var et hold der pakkede fiskene ind i en saltdej og varmede den over bålet, hvor et andet hold varmrøgede fisken. Der var et hold som lavede grøntsagesuppe, friskost, klatbananpandekager osv.
Vores gruppe stod for at lave boller. Vi skulle snitte spåner til vores bål og tænde op i det, da bålet var varmt nok satte vi Hollændergryden over, som vi bagte vores boller i. I ventetiden snittede vi smøreknive og paletknive.
Der snittes spånder til bålet |
Det ser pisse godt ud man!
SvarSletKiggede lige forbi - fint indlæg med god fotodokumentation. Det bliver spændende at følge jeres blog :-)
SvarSlet